Buurtsuper verdwijnt, maar dorpsgenoten schieten te hulp – NPO Radio 1 Geld of je leven – 24 augustus 2023

Nog even snel naar de buurtsupermarkt voor dat vergeten pak melk? In veel dorpen in Nederland is dat er helaas niet meer bij, want de ‘traditionele’ buurtsupermarkt verdwijnt op steeds meer plekken. De afgelopen vier jaar ging het om honderden winkelsOp sommige plekken besluiten inwoners zelf de handen uit de mouwen te steken en richten ze een eigen buurtsuper op. Wat komt daar allemaal bij kijken? Daarover in Geld of je Leven een gesprek met Reina Ovinge van buurtsupermarkt Henks in Baambrugge en Bart Selders van Dorpswinkel Nigtevecht.

https://www.nporadio1.nl/fragmenten/geld-of-je-leven/c6fabdfc-e8b2-40a7-b22a-b6cd3415fa56/2023-08-24-buurtsuper-verdwijnt-maar-dorpsgenoten-schieten-te-hulp

Scroll naar boven